Oct 04 2008

Se film – før det er for seint!

Category: KulturDVT @ 8:43 am

En kollega av Andreas hadde én kommentar da han fikk høre om det kommende farskapet: “Gå ut og spis! Gå på kino! For en ting er sikkert, det blir det ikke noe av etterpå!”

Jeg har ikke helt troen på at livet slutter når man får barn, men jeg innser at det nok blir noe mindre rom for spontanitet i tiden fremover. Og siden vi begge synes kino er en fin ting å bruke tiden på, har vi tatt rådet og sett en del filmer i det siste. Det er mye bra å se for tiden!

Her følger noen filmtips!

deUSYNLIGE

Filmen hadde premiére denne helgen, og er meget severdig! Norsk drama fra regissøren av “Hawaii, Oslo”, om Jan Thomas som slipper ut etter å ha sonet en dom for drapet på en liten gutt. Alle fortjener en ny sjanse, og Jan Thomas får jobb som organist i en kirke. Der innleder han et forhold til presten, som er alenemor for lille Jens. Han forteller henne ikke om fortiden sin, men så kommer en lærer til kirken med klassen sin. Hun er mor til gutten Jan Thomas ble dømt for å ha drept, og gjenkjenner den nye organisten.

Vi får del i en engasjerende og utfordrende historie, som er dramatisk fortalt gjennom flere hopp fram og tilbake i tid. Selv om filmen kanskje kunne vært kortet ned litt, er dette en svært fascinerende film som du ikke bør gå glipp av! Hovedrolleinnehaver Pål Sverre Valheim Hagen dukker opp i flere filmer utover høsten, og er også absolutt verdt å merke seg. Men jeg er stadig litt nysgjerrig på tittelen?

Uansett en svært sterk femmer fra meg.

Les filmanmeldelse av “deUSYNLIGE” i Dagbladet

Den siste revejakta

Filmatiseringen av Ingvar Ambjørnsens bok, med Kristoffer Joner og Nicolai Cleve Broch i hovedrollene. De to kameratene Carl og Robert lever av å selge hasj, og røyker gjerne litt selv også. På slutten av 70-tallet skal de gjennomføre en siste deal, men da går det galt. De vikles inn i et spill de ikke har kontroll over, som begynner med at de finner Roberts kjæreste død etter en tilsynelatende overdose.

Det kunne blitt så bra, især med Kristoffer Joner i rollen som junkie! Dessverre fungerer det bare ikke, selv om både historien og mange av scenene og skuespillerprestasjonene er gode hver for seg. Dessverre en film som er lett glemt.

Jeg gir en svak firer.

Les anmeldelsen av “Den siste revejakta” på Dagbladet.no

The Dark Knight

Heath Ledgers prestasjon som Jokeren i denne Batman-filmen er blitt skrytt opp i skyene. Det er ikke bare fordi han er død. Dette er uten tvil den beste heltefilmen jeg noen gang har sett, og det skal Ledger ha størstedelen av æren for. Han gir Jokeren en dybde som vi sjelden får se hos skurker i denne typen filmer. Absolutt verdt å se.

Lillegutt hadde karatetrening under store deler av filmen, så noe kan tyde på at lydnivået var litt høyt? Eller som en bekjent foreslo: “Han ville bare at dere skulle kjøpe actionfigurene!”

Jeg gir filmen gjerne en femmer.

Les anmeldelse av “The Dark Knight” på Dagbladet.no

Ikke krøll med Zohan

Jeg pleier normalt ikke å ha mye til overs for Adam Sandlers form for humor, men denne filmen er faktisk ganske artig! Du må selvsagt ta den for det den er, en slapstickkomedie som opererer svevende noen centimeter utenfor kanten. Historien om en israelsk kommandosoldat som iscenesetter sin egen død for å oppfylle drømmen som frisør i New York, lover i utgangspunktet heller ikke godt. Men om du har lyst til å se en totalt useriøs film og le litt, kan denne absolutt anbefales!

Vi så faktisk denne filmen for noen måneder siden på helgetur i Riga, av alle steder. Det er faktisk ganske artig å være de som ler av poengene mens latvierene fortsatt leser teksten! 🙂

En firer?

Les anmeldelse av “Ikke krøll med Zohan” på Dagbladet.no